A tavalyi V.kerületi Erzsébet téri helyszín helyett idén a nemrégiben megnyitott Bálna Budapest épületében várják az érdeklődőket, akik a magyar és külföldi sajtkülönlegességek mellett egyéb gasztronómiai érdekességeket is kóstolhatnak.
Több mint százféle hazai és külföldi sajttal, különleges sajtkészítménnyel, borokkal, pálinkákkal, sörökkel és minden olyan minőségi, hazai termékkel találkozhatnak a látogatók, amely a sajtkultúrával szorosan összefügg – hangzott el az eseményt beharangozó hétfői budapesti sajtótájékoztatón.
A vendégek belepillanthatnak a sajtkészítés rejtelmeibe, a tejköpüléstől a többéves érlelési folyamatokig. A sajtmesterek a legnépszerűbb gasztroblogok közreműködésével azt is megmutatják, milyen ételek készíthetők el sajtból. A szakmai zsűri pedig megválasztja a “legnemesebb sajtot” is.