Élet-Stílus

Dorogon játszhatott a lottómilliárdos

Az eddigi ötödik legnagyobb nyereményt vitték el múlt héten, a szerencsés szelvényt Dorogon, a Bécsi utcai lottózóban adhatták fel.

A Fortunaweb szerint a szelvényt pénteken adták fel, ám a Bécsi úti lottózóban dolgozó hölgy sem tudott részleteket mondani: „Én is hallottam már, hogy a közelben nyerték meg a hárommilliárdos ötöst, hivatalosan azonban semmit sem mondhatok” – mondta Nagyné Éva, aki a nevezetes napon ráadásul szabadságon volt.

A helyiek mind azt mondják, még nem értesültek a nagy hírről, miszerint a helyiek közül lett valaki hirtelen milliárdos. Egyedül a lottózóval szemközti kerékpárüzletben dolgozó, fekete hajú hölgy hallott arról pletykálni, hogy valaki Dorogon nyerte meg a 3 milliárd 54 millió forintot.

A személyi bankár szerint a nyertesnek nagyon észnél kell lennie. Ha úgy dönt, hogy bankban helyezi el a pénzt, mindenképpen több pénzintézetben ossza szét – javasolja Fehér Béla. Ő azonban inkább ingatlanokba fektetné a pénzt, legyen szó akár kisebb garzonokról vagy nagyobb családi házakról. Akinek ma pénze és esze van, az ma ingatlant vásárol – teszi hozzá.


Fotó: Google Maps

Megütötték a főnyereményt, de az visszaütött

Mindenki lottóötösről álmodik – “Ha nyernék ezt és azt vennék, ennek és annak adnék” sóhajtozunk egyre-másra. Pedig a főnyeremény nem mindig áldás, sőt. Íme pár tanulságos eset:

Urooj Khan 2012. július 19-én nyert a lottón 600 ezer dollárt, az még mekis árfolyamon is 12 millió forint. Másnap halva találták. A halál oka: ciánmérgezés. A rendőrség nem nyomozott az ügyben, nem gyanakodtak idegenkezűségre.

John McGuiness skót kórházi rakodó 10 millió fontot nyert a lottón 1997-ben. Ebből 3 milliót költött a családjára (volt felesége egymaga 750 ezret kapott), s vett egy Ferrarit is. Meg egy Bentley-t, egy Jaguart és egy BMW-t. Sőt még új párjával megtartott esküvőjét sem aprózta el, 200 ezer fontba került a minden bizonnyal puritán ceremónia. Aztán jött az igazán nagy szerelem: John bekerült a skót Livingston Football Club vezetőségébe. A csapatnak jól ment, 2004-ben soha nem látott sikereket ért el. De John elkövette azt a hibát, hogy vagyonából finanszírozta a csapat költségeit. A dolog vége az lett, hogy a volt rakodó 2,1 millió fonttal tartozott a Skót Királyi Banknak, és abból egy piculát sem tudott törleszteni. Az egész focis ügyletek kapcsán indult perek alatt 750 ezerért vásárolt vityillóját 500 ezer fontért kellett eladnia a költségek miatt.

Charles Riddle egymillió dollárt nyert 1975-ben, 25 évesen. A tapasztalatlan férfit mintha elátkozta volna a nyeremény: pár hónappal később elvált tőle a felesége, és hamar a drogkereskedelem kellős közepében találta magát. 1985-ben három évre börtönbe is kellett vonulnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik