Élet-Stílus

Veséjét adta barátja gyógyulásáért

A debreceni Zsoldos Péter egy másodpercig sem gondolkodott amikor kiderült: ha pajtása, Vargha Tamás nem kap vesét, meghal – írja a Blikk.

„A+” – ez állt abban az SMS-ben, amit aznap este elküldtem Tominak. Kisvártatva jött a válasz: „Az enyém is.” Onnantól kezdve világos volt: ha alkalmas vagyok donornak, akkor megmentem Tomi életét, és nem fogom hagyni, hogy 11 éves kisfia apa nélkül nőjön fel – mondta el a Blikknek az önfeláldozó barát.

Tamás és Péter akkor már tíz éve voltak jóban: együtt sportoltak, de egymás mellett álltak a bajban is, hiszen volt olyan alkalom, és Péter korábban is segített tamásnak, amikor nem tudott kiszállni a kocsiból, hogy felmenjen a lakásába a gyógyszereiért. „Peti két percen belül ott volt, s mint már annyiszor, újra kihúzott a csávából – mesélte Tamás.

A jó barátok most a Debreceni Orvostudományi Egyetem klinikáján lábadoznak. A csütörtöki transzplantáció óta nem mozdulnak egymás mellől. Az átoperált vese azonnal beindult, és azóta is teszi a dolgát. Ha minden jól megy, Péter napokon belül, Tamás pedig néhány hét múlva elhagyhatja a kórházat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik