Élet-Stílus

Világhírűvé vált a magyar Photoshop-művész

Bán Sarolta mágikus, szürreális fotóit arra is felhasználja, hogy menedéket találjon a kóbor állatoknak. Jelenleg 114 ezer Facbook-rajongója van, és kezdeményezését Ellen DeGeneres is támogatta.

Bán Saroltának már több mint 100 ezer Facebook-rajongója van, így a népszerűségét, és képességeit legutóbb jótékony célokra is elkezdte használni – írja a Yahoo Shine. A grafikus projektjében arra kéri a rajongóit, hogy küldjenek képeket elhagyott kóbor állatokról, és ő fotómontázst készít belőle, amely még inkább ráirányíthatja a figyelmet a kutyusra macskára vagy más házi kedvencre, és segít gazdát találni neki. Ha valaki így megment egy állatot, akkor kap is a képből egy ingyen példányt.


Fotó: Bán Sarolta (www.saroltaban.com)

Azóta tucatjával kapja a képeket Spanyolországból, Argentínából, Franciaországból, az Egyesült Államokból és természetesen Magyarországról is. Annyira népszerűvé vált a kezdeményezése, hogy már az Oscar-díj show-ját vezető Ellen Lee DeGeneres humorista is posztolta a Facebookon.

A Yahoo Shine-nak elmondta, hogy a képeinek nem szokott címet adni, mert így a közönség a saját képzeletét használja, és mindenki megtalálhatja a saját jelentését a műben.

A 32 éves grafikus eredetileg ékszertervezőnek tanult – derül ki a honlapjáról. 2007-ben találkozott a digitális fotómanipulációval, ami hamar a szenvedélyévé és fő időtöltésévé vált. „Szeretném, ha a képeim jelentése soha nem szűkülne le egy dologra, nyitott lenne, és mindegyik néző a saját nézőpontjára lenne képes átalakítani azt.” – írta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik