Élet-Stílus

Szállodát tervez a Chanel sztárdizájnere

Egy makaói kaszinócégnek vállalta el a munkát Karl Lagerfeld német divattervező, aki korábban ruhák mellett már kólásdobozt is tervezett.

A Chanel és a Fendi divatházak saját márkával is rendelkező 80 éves főtervezője lelkendezett közleményében: „Egy egész szálloda, amelyet én tervezek! Ez az első alkalom! Szerintem ez nagyszerű ötlet!” – írta.

A 270-szobás Karl Lagerfeld Hotel 2017-ben nyílik egy húszemeletes toronyházban Makaóban, Kína egyetlen olyan övezetében, ahol engedélyezett a szerencsejáték. A Karl Lagerfeld Greater China brand alatt létesülő makaói szálloda része a Lisboa Palace nevű nagyobb bevásárló-, szórakoztató- és szállodakomplexumnak, amelyben helyet kap egy Versace-tematikájú hotel is.

A több mint 2000 szállodai szobát kínáló komplexumot a Sociedade de Jogos de Macau (SJM) építteti, amelyet Stanley Ho, a 2004-ig a makaói szerencsejáték-piacon monopóliumot élvező kaszinómágnás alapított.

A makaói szerencsejáték-iparnak 2012-ben 38 milliárd dollár árbevétele volt, hatszor annyi, mint a Las Vegas-i kaszinóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik