Élet-Stílus

Facebookon is keresi 5 éves gyermekét a magyar nő

Már tíz hónapja nem látta kisfiát egy nő, akivel a gyermek apja eltűnt.

Bár a bíróság kimondta, hogy az ötéves Bandikát az anyjánál kell elhelyezni, és végzésben utasították az apát, hogy vigye vissza a nőhöz a gyermeket, Rimóczi Eszter már 10 hónapja nem látta a kicsit. Az asszony kétségbeesésében már a Facebookon is kereste a gyerekét – írja a Blikk. Később kiderült, hogy az apa még decemberben útlevelet csináltatott a gyereknek.

A lap megkereste azt az ügyvédet, aki legutóbb képviselte F. Andrást, de ő a titoktartásra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni.

Az elrabolt gyerek gyászol

2014. március 15. után lép életbe az új Ptk., és a vonatkozó rendelkezései szerint gyerekkel történő tartós külföldi tartózkodás céljából már nem kell kikérni a gyámhatóság engedélyét, ha mindkét szülő egyetért a dologban. Illetve “a gyermek huzamos időn át – így tanulmányok folytatása, munkavállalás vagy más hasonló célból – önállóan vagy egyik szülőjével mindkét szülő egyetértésével tartózkodhat külföldön”.

Az egyik szülő által a másik (avagy a gyámhatóság) engedélye nélkül elvitt gyerek (a szakzsargon ezt hívja jogellenes gyerekelvitelnek) súlyos traumát szenved a nélkülözött szülővel kapcsolatban. Pár hétig még nem adja fel a reményt, hogy láthassa (tehát kb. kalandnak érzi a dolgot), de a huzamosabb szeparáció már súlyos lelki-érzelmi károkat okoz. 50-80%-uk szorong, sírógörcsei lesznek, idegesség és étkezési problémák, ágyba vizelés jelentkeznek. Szörnyű, de logikus: gyászolnak. Sokuknak annyira nagy sokk az elszakítás és a bujkálás procedúrája, hogy felnőtt korukban is képtelenek lesznek mély, bizalmi kapcsolatokat kialakítani. Erre is tekintettel kellene lenni, mielőtt, mint valami vagyontárgyat, elraboljuk saját gyerekünket.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.