Élet-Stílus

Magyar kisiskolásokért rajong az internet

A két kisfiú látványos kísérleteit három hét alatt már több mint százezren látták.

Balance, vagyis egyensúly. Ez a címe annak a videónak, amiben egy magyar testvérpár, Ledő Sebestyén és Barnabás mutat be látványos fizikai kísérleteket, és ami – nem túlzás – három hét alatt meghódította az egész internetet. A fiúk kedvelői közé utóbb még egy olyan nagy hal is csatlakozott, mint az amerikai MinutePhysics Youtube-csatorna, aminek egyébként több mint kétmillió rajongója van.

És, hogy miért a zajos siker? Nos, a recept elsőre nem is tűnik olyan bonyolultnak: látványos kísérletek, jól megkomponált formai megoldások, és jó érzékkel választott zene. Íme:

A kisfilm mögött egyébként a Vajk-szigeti Általános Iskola, és a fiúk édesapja, Ledő Attila áll, aki történetesen fizikatanár. Ő állította össze a kísérletsort olyan darabokból, amelyek fellelhetőek az interneten, emellett kiválasztotta a zenét és ügyelt olyan apróságokra is, mint például a fiúk pólójának színe, ami a videóban a mágnes két pólusának színével egyezik meg.

A kisfilmet eredetileg újévi köszöntőnek szánták, de valamivel később, január 27-én került fel az internetre. Most annak az ékes bizonyítéka, hogy egy kis kreativitással és találékonysággal bárki alkothat olyan videókat, melyre az egész világ felfigyelhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik