Élet-Stílus

Így változott az elmúlt száz évben a férfiideál

Clarke Gable, Alain Delon, Bradley Cooper: megmutatjuk milyen út vezetett a borostától a feszülős nadrágig.

Bizonyára önök is emlékeznek még arra a cikkünkre, amiben az elmúlt 100 év nőideáljainak változásáról írtunk. Arról, hogy a körte, a fiús, az erotikusan gömbölyded, a sportos alak hogyan váltogatta egymást az évtizedek alatt és, hogy ebben az időben kiknek a lábai előtt hevertek a férfiak.

De mi a helyzet az “erősebbik” nemmel…? A férfiaknál vajon mik voltak a jellemző tulajdonságok? Magas-alacsony? Barna, vagy szőke? Vékony, vagy inkább sportos? Lássuk:

’30-as évek

Ma már akár puhánynak számító típusok a ’30-as évek legnagyobb sztárjai voltak. A kor egyik közismert szívtiprója, az Elfújta a szél, Rhett Butler-je vagyis Clark Gable. Gable az elérhetetlen, megtörhetetlen férfi szerepében rabolja el a képernyő előtt epekedő nők szívét.

Kép forrása: Wikipédia

’40-es évek

Mélybarna haj, nagy szemek, nyers, cinikus modor, csoda, hogy nők ezrei voltak megőrülve érte? Humphrey Bogart a ’40-es évek egyik legnagyobb filmcsillaga volt, a Casablanca című film férfi főszereplője, amely a 100 legjobb amerikai szerelmi történet rangsorát vezeti.

Kép forrása: Wikipédia

50-es évek

Az elmúlt évtizedekhez képest az ötvenes évek nagy változást hozott. A kemény, átható tekintet szexi, kihívó pillantásokra cserélődött. A csábítás egyik legnagyobb művelője ebben az időszakban Elvis Presley, aki utánozhatatlan csípőmozgásával nők millióit tette boldoggá.


Kép forrása: Wikipédia

60-as évek

Az Elvis utáni kor már a francia és olasz ficsúrok évtizede volt. Ezen időszak egyik jellegzetessége, hogy a férfiak talán többet foglalkoztak magukkal, mint a nők, legalább is a filmvásznon szereplő ifjak biztosan. A korszak felejthetetlen szépfiúja: Alain Delon, akinek kisfiús bája mögött bizony vadóc lélek lapult.


Kép forrása: stylemagazin.hu

Kíváncsi, kik ejtették rabul a nők szívét a 90-es években? Szeretné tudni, kik a legszexibbek napjainkban? Olvassa el a folytatást az Inside of love blogon!

Önöknek melyik korszak volt a kedvence? Írják meg véleményüket kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik