Élet-Stílus

Hé, cicus! Jó a profilképed!

Hihetetlen pörgés van az internetes cukiság bizniszben!

Hétről hétre újabb trendek bukkannak fel, például a kutyabögrézés és a macskaszkennelés után most itt van a cicaselfie.

Ez annyit tesz, hogy olyan fotókat készítenek a lelkes macskagazdik, mintha kedvencük önmagát fotózta volna. Ehhez rendszerint nem kell más, csak egy kis szerencse – vagy legalább egy cica, aki játékosan a fényképezőgép után kap. Bár az elmélyült koncentrációt nézve egy-egy pofin felmerül bennem a gyanú, hogy tényleg saját mancsúlag készített képet láthatunk…

Ha megirigyeltétek ezeket a tökéletes önarcképeket, de nektek még sem sikerül ilyet fényképeznetek magatokról, akkor se csüggedjetek! Kedvenceink közös erővel összeállítottak egy videót arról, hogy mit tegyél és mit ne a megfelelő selfie elkészítése érdekében. A felvétel alatt mi is kiírtuk nektek ezeket a tanácsokat!

Kerüld a leggyakoribb hibákat: ne fotózd magad túl közelről, figyelj az élességre, ne tükörben pózolj, a duckface (szó szerint: kacsaarc; csücsörítés) csak kacsáknál elfogadható, kerüld a bosszús, munkahelyi portrékat, persona non grata ne kerüljön a fotóra, legyen igazi a mosolyod, a logó orral és citromba harapás után tilos képet készíteni! Ehelyett: mosolyogj, mosolyogj, mosolyogj! A lazulós-nyugis képek menők, csak úgy, mint az elegánsan szexi fotók. Végül mindegy hogy otthon, vagy a szabadban fotózod, a titok az, hogy érezd jól magad!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik