Élet-Stílus

Az ország legnagyobb beltéri borkóstolója lesz

Közel 200 magyar borászat nedűit lehet kóstolni a Millenáris két nagy épületében február 15-én szombaton.

A Borjour Magnum helyszínén a galériákkal együtt három szinten, több mint 3000 négyzetméteren helyezik majd el a kiállítók asztalait. A rendezvény vendégei egyetlen belépő megváltásával bármely kiállított bort megkóstolhatják, külön fizetés nélkül.

A szervezők számítása szerint az érdeklődők összesen több mint hatszáz különböző tétel közül válogathatnak, de a borászatokon túl jelen lesz jó néhány kis, kézműves gasztronómiai kiállító is, azaz házi sajtok, sonkák, csokoládék is lesznek a felhozatalban – derül ki a szervezők közleményéből.

 

A borászati kiállítók a rendezvényen nem fizetnek standdíjat vagy egyéb juttatást, míg a vendégek reális áron juthatnak be az egynapos eseményre, ahol szabadon válogathatnak kedvenceik között.

A fő kóstoló előtt, a kora délutáni órákban a szakmai résztvevőket várják, ekkor borkereskedők, borbeszerzők, sommelier-k, gasztronómiai képviselők látogathatják végig a borászok standjait.

Az idei a negyedik Borjour Magnum, amely várhatóan a legnagyobb is lesz egyben, a szervezők közel háromezer résztvevővel, és a rendezvény végén több mint ötezer üres palackkal kalkulálnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik