Élet-Stílus

Megölte magát, hogy testvére meggyógyulhasson

A 18 éves kamasz képtelen volt tovább nézni, hogy szülei belerokkannak az orvosi költségekbe.

Immár négy éve annak, hogy az Anhui tartományban élő kínai család mindkét gyermeke váratlanul ágynak esett: 2010-ben alig néhány hónapnyi különbséggel először az addig teljesen egészséges, élsportoló 20 éves Honghuinál, majd öccsénél, a 18 éves Hongtao Gaonál is súlyos veseelégtelenséget állapítottak meg az orvosok. Mivel a fiúknak állandó orvosi felügyeletre és rendszeres művesekezelésre volt szükségük, nem hagyhatták el a kórházat.

Később kiderült az is, hogy a fiúk életét csak egy veseátültetés menthetné meg. Csakhogy a vizsgálatok szerint se az édesapa, se az édesanya nem megfelelő donor, így a fiúknak továbbra is várniuk kell. Eközben a kórházi számlák és a kétségbeesett kutatás egy megfelelő donor után gyakorlatilag teljes egészében felőrölte az addig jó anyagi körülmények közt élő család tartalékait. A szülők utóbb arra kényszerültek, hogy az utcán, kéregetésből gyűjtsék össze a fiúk gyógyszereire a pénzt.


Testvére önfeláldozásának köszönhetően Honghui tovább élhet
Forrás: The Daily Mail

Ezt a lehetetlen állapotot elégelhette meg a fiatalabb testvér, a 18 éves Hongtao, amikor úgy döntött, megöli saját magát, hogy ezzel levegye az óriási terhet szülei válláról és azért, hogy esélyt adjon testvérének a gyógyulásra. A fiú a szüleinek és bátyjának is írt búcsúlevelet, mielőtt rovarirtószert ivott volna. Hiába érkeztek az orvosok gyorsan a segítségére, már nem tudták megmenteni.

Hongtao nyilvánosságra került búcsúlevelében egyébként azt kérte testvérétől, ha meggyógyul, mondja el neki hangosan, hogy megcsinálta, így megnyugodhat. Hongtao szomorú története azóta bejárta Kínát és az egész világot is. A fiú önfeláldozásának köszönhetően azóta folyamatosan érkeznek az adományok a családjának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik