Élet-Stílus

Szerető gazdira lelt a megmikrózott macska

Azért kellett szenvednie, mert megkarmolta előző gazdáját. Most végre új otthonra talált.

Amikor a Stubbington Ark állatmenhely munkatársai megérkeztek a Hampshire-ben lévő lakáshoz, ahova a szomszédok hívták ki őket, Nancy rettenetes állapotban volt. Gazdája ugyanis, úgy állt bosszút az állaton, mert az megkarmolta őt, hogy öt másodpercre a bekapcsolt mikrohullámú sütőbe tette.

Az állatvédők elmondása szerint a cica szőre még akkor, jóval az esemény után is meleg volt, nehezen lélegzett, a feje lógott. Nem volt kérdés, hogy tiltakozás ellenére Nancyt magukkal viszik, míg a gazdi ellen eljárást kezdeményeznek állatkínzás miatt. Őt végül a bíróság később egy életre eltiltotta az állattartástól, valamint 16 hét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, mert felesleges szenvedést okozott egy ártatlan élőlénynek.


Kép forrása: The Daily Mail

Nancy élete szerencsére ennél sokkal szebben alakult: 9 hónapig lábadozott a Stubbington Ark cicamenhelyén, mire végre örökbe fogadhatóvá vált. Ekkor bukkant rá a 64 éves Taff Jones, aki 41 éves feleségének, Pamnek keresett új kedvencet. Taff egy háromlábú cicust nézett ki, ám meglepetésére őt épp aznap fogadták örökbe, amikor megérkezett, így másik kedvencet kellett találni.

Végül Nancyn akadt meg a szeme: „Nem én választottam ki őt, hanem ő engem. Első látásra beleszerettem” – mondja a férfi, aki miután megtudta Nancy szomorú történetét percekig szóhoz sem jutott. „El se tudom képzelni, hogy lehet valaki ilyen kegyetlen.” Taff még aznap hazavitte Nancyt, akiről azóta egy könyvsorozatot készített, amit a cicáról készült rajzok és képek illusztrálnak.

A férfi a bevételből egy bizonyos százalékot minden hónapban a Stubbington Arknak adományoz, amiért önzetlenül segítenek olyan pórul járt állatokon, amilyen Nancy is volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik