Élet-Stílus

Kínozzák magukat az íróasztal előtt

A kínai diákok között új őrület hódít, ami tényleg őrültség. A cél az, hogy még az unalmasabb tantárgyak elsajátítása közben se aludjanak el.

A vizsgaidőszak kellős közepén mindenki próbál különféle praktikákkal plusz tanulásra fordítható időt szerezni, a PISA-felmérésekben rendszeresen jól teljesítő országból azonban most egy meglehetősen furcsa hóbort indult útjára.

Kína legnagyobb mikroblog oldalán, a Weibo-n található több olyan kép is, ahogyan saját magukat kötözik ki, hogy ha elbóbiskolnának, akkor fájdalom érje őket. Itt tanulás van, nincs helye a henyélésnek – sulykolják maguknak. Tényleg kikötözésről van szó, senkinek nem ajánljuk, sőt: mindenkit óva intünk attól, hogy ezt kipróbálja, veszélyes dolog ez.

Két különböző módszer terjedt el a diákok között, egyikben felcsipeszelik magukat a tanulók, a másikban kikötik. Az újfajta tanulási módszert egy Fujiban tanuló egyetemista indította útjára, ő a hajcsipeszelős módszert választotta, ez durvult el a terjedése során.

Kép: Kotaku

Ez az eredeti módszer, ennek még különösebb egészségkárosító hatása nincsen, legfeljebb ha erősebb a csipesz, akkor kihúzza a hajunkat és a bizarr frizurával új trendet lehet teremteni.

Kép: Kotaku

Ez a veszélyes módszer, ez az, amit senkinek sem ajánlunk, vagyis inkább mindenkit óva intünk a kipróbálástól, legyen bármennyire is kemény a vizsgaidőszak.

És ti?

Ezek után várjuk olvasóinktól a műkdő ötleteket is, hogyan, milyen módszerrel lehet a leghatékonyabban tanulni? Írjátok meg nekünk kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik