Élet-Stílus

Tengerpartnak képzeli a kátyúkat

Dél-Afrika borzalmas állapotú úthálózata ellen tiltakozik az angol tanárnő, méghozzá elég szokatlan módon, napsütötte tengerpartként tekint a méretes kátyúkra.

A Newcastle-i asszony az R36-os út egyik kátyújában mártózott meg. Fürdőszivacs, sampon, tusfürdő, törölköző, ahogy illik, de hogy kicsit kényeztesse is magát, borral és olvasnivalóval fekszik bele a vízzel teli kátyúkba. Azt mondja, a képen látható kátyú nem a legnagyobb, de ez volt hozzá a legközelebb.

„Hatalmas médiavisszhangot váltott ki ez a fajta tiltakozás, szinte az összes helyi rádió készített velem interjút, a fényképeim pedig bekerültek az itt kapható lapok többségébe” – mesélte az akció után Rosie Morrison.

Fotó: Facebook

Az asszony által választott útszakaszt többen is csak „halálútnak” nevezik, számtalan hatalmas kátyú található meg rajta. „Éjszakánként életveszélyes itt autóval közlekedni, ha belemész egybe, garantált a defekt vagy a tengelytörés” – meséli.

A helyi közútkezelő szóvivője a szokatlan tiltakozó akció után elmondta, tudják, hogy rossz állapotban van az út, ennek oka leginkább az a számtalan kamion, amelyek a közeli bányákból szállítják a követ. Ezt nem bírják ezek az utak” – magyarázta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik