Élet-Stílus

Megtámadták az óriás gumikacsát

Azt azonban nem tudni, hogy pontosan kik, csak találgatások vannak. A legszomorúbb az egészben mégis az, hogy nem először fordul elő ilyesmi.

Florentijn Hofman holland művész alkotása a világkörüli turné állomásai közül talán Tajvant szereti a legkevésbé. Először egy 6,3-as erősségű földrengés következtében pukkadt ki az észak-tajvani Taojüanban a tizennyolc méteres, óriás gumikacsa, majd pedig az újraélesztésére, vagyis az újrafelfújására tett kísérletek voltak sikertelenek, így átmenetileg gumikacsa nélkül maradt a város.

A szilveszteri buli sem kímélte a kacsát, a szintén tajvani Keelung városában is leeresztett a gumikacsa – írja a Sanghaiist. Az azonban egyelőre rejtély, hogy most mi vezetett a balesethez. Vannak, akik szerint egy sas támadta meg a gumiállatot, mások szerint a holland alkotó áll a háttérben, de olyan hangokat is hallani, akik szerint az ilyenkor nagyon szokatlan meleget nem bírta a kacsa.

A tajvaniak tanácstalanul állnak az eset előtt, de hátha olvasóink többet tudnak majd a balesetről készült felvétel végignézése után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik