Élet-Stílus

Gigabébi okozott meglepetést a szülőszobán

oriasbebi-2(960x640).jpg (óriásbébi, florida)
oriasbebi-2(960x640).jpg (óriásbébi, florida)

Karácsonyra óriás bébi érkezett egy floridai családba.

Nagyon meglepődött Nicia McNelley, floridai kismama, mikor kiderült, hogy újszülött babája kis híján rekordot döntött. Fia, Isaiah Lawrence Johnson néhány nappal karácsony előtt, valamivel több, mint hat és fél kilóval, 57 centiméteres hosszúsággal jött világra.

„Úgy éreztem soha sem fog kibújni” nyilatkozta a 30 éves anya egy helyi lapnak. Niciának és férjének Isiah a harmadik gyermeke, két testvére korábban teljesen átlagos méretekkel születtek. Az óriás baba egy héttel előbb érkezett a vártnál, épp időben ahhoz, hogy megünnepelhesse élete első karácsonyát. Méreteivel a valaha születetett legnagyobb babák közé tartozik.

Nicia McNelley és Isaiah

A történelem legnagyobb babája 1879-ben, Kanadában született elképesztő 10,8 kilogrammos súllyal, és 71 centiméteres magassággal. Anyja közel négy napon át vajúdott mire világra hozta, de mindössze 11 órát élt. A világ legnagyobb csecsemőjét egy nem mindennapi asszony hozta világra: Anna Haining Bates (bár az ő szülei teljesen átlagos méretűek voltak) maga is közel nyolc kilóval született, s felnőttkorára magassága elérte a 227 centimétert.

Anna Haining Bates szüleivel (fotó: wikipédia)

Az eddigi legnagyobb magyar baba Erdős Zselyke, 2012 augusztusában, Debrecenben 6300 grammal és 63 centivel látta meg a napvilágot.

Erdős Zselyke családjával (fotó: MTI, Czeglédi Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik