Élet-Stílus

Egymillió dolláros sorsjegyet talált az utcaseprő

utcasepro(960x640)(1).jpg (utcaseprő, usa, )
utcasepro(960x640)(1).jpg (utcaseprő, usa, )

A Sandy hurrikán után takarított a 27 éves szerencsés férfi, amikor rábukkant a papírdarabra.

Mivel az eltelt egy évben senki más nem jelentkezett a nyereményért, az a megtalálót, a sorsjegy bemutatóját illeti. Az adók és egyéb költségek levonása után 516 ezer dollár (111 millió forint) üti az El Salvadorból hat éve bevándorolt 27 éves férfi markát – írta a lap.

Marvin Martinez utcaseprő egy kollégájával a lehullott faleveleket seperte össze egyik este, amikor megpillantotta a sorsjegyet. Mint az újságnak elmondta, először azon tűnődött, hogy érdemes-e egyáltalán lehajolni érte. Végül felvette, és egy lámpa alatt megszárította az átázott, alig olvasható szelvényt. Elvitte a fogadóirodába, de ott a vihar után még nem volt áram, és nem tudták ellenőrizni, hogy kihúzták-e.

“Ezért mindenféle kérdéseket tettek fel, majd azt mondták, hogy megvizsgálják. Aztán el is feledkeztem róla” – idézte a lap az utcaseprőt, akit bő egy év elteltével hívtak fel a szerencsejátékcégtől.

A szerencsés köztisztasági dolgozó azt mondta a New York Postnak, hogy a nyeremény nem változtat semmin, ő továbbra is heti hat napban jár munkába.

survey solutions

Intő példák az utcaseprőnek

A főnyeremény, a rengeteg talált pénz nem mindig áldás, sőt. Íme pár eset: Urooj Khan 2012. július 19-én nyert a lottón 600 ezer dollárt, az még mekis árfolyamon is 12 millió forint. Másnap halva találták. A halál oka: ciánmérgezés. A rendőrség nem nyomozott az ügyben, nem gyanakodtak idegenkezűségre.

John McGuiness skót kórházi rakodó 10 millió fontot nyert a lottón 1997-ben. Ebből 3 milliót költött a családjára (volt felesége egymaga 750 ezret kapott), s vett egy Ferrarit is. Meg egy Bentley, egy Jaguart és egy BMW-t. Sőt még új párjával megtartott esküvőjét sem aprózta el, 200 ezer fontba került a minden bizonnyal puritán ceremónia. Aztán jött az igazán nagy szerelem: John bekerült a skót Livingston Football Club vezetőségébe. A csapatnak jól ment, 2004-ben soha nem látott sikereket ért el. De John elkövette azt a hibát, hogy vagyonából finanszírozta a csapat költségeit. A dolog vége az lett, hogy a volt rakodó 2,1 millió fonttal tartozott a Skót Királyi Banknak, és abbó egy pikulát sem tudott törleszteni. Az egész focis ügyletek kapcsán indult perek alatt 750 ezerért vásárolt vityillóját 500 ezer fontért kellett eladnia a költségek miatt.

Charles Riddle egymillió dollárt nyert 1975-ben, 25 évesen. A tapasztalatlan férfit mintha elátkozta volna a nyeremény: pár hónappal később elvált tőle a felesége, és hamar a drogkereskedelem kellős közepében találta magát. 1985-ben három évre börtönbe is kellett vonulnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik