Élet-Stílus

Hagyjon el 8 rossz szokást és kezdje boldogan az új évet

Az utóbbi időben többször is felvetődött, hogy az emberek miért tesznek különös dolgokat akkor is, ha attól cseppet sem lesznek sem boldogabbak, sem elégedettebbek, sőt egyenes károsan hatnak rájuk ezek a szokások.

Mindenkinek vannak olyan szokásai, amik nem kedveznek különösebben a békés, nyugodt életnek. Minél több rossz szokást tart meg egy ember, és gyakorolja azt, annál inkább a rabjukká válik, mígnem a végén azonosul velük, és a kritikákra már csak a vállát rángatja, hógy persze, “de én ilyen vagyok”.

Az emberi elmére sok minden hat: képek, szagok, hangok, érzések, érzelmek, vagy éppen ezek hiánya. Viszont van egy olyan érzés, ami kifejezetten erősen hat, és az a félelem. A félelem az, ami olyan szokásokra veszi rá az embert, amelyek teljesen idegenek tőlük.

A szokásaink, akárcsak az elménk, fejleszthető. Minden olyat kizárhatunk az életünkből, amelyek visszahúznak minket, és idegenek a valódi, boldog énünktől.

A motivator.ma összeszedett 8 olyan szokást, amit ha hanyagol az ember, boldogabban fogja élni az életét.

1. Panaszkodás

Ez az egyik legelterjedtebb emberi szokás. És egyben ez az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy elégtelenek az emberek valamivel, ráadásul úgy állnak a dolgokoz, hogy ha nekem se jó, másnak se legyen. Ez hiba.
Megoldás: szívja fel magát, és vegye kezéb a sorsa irányítását!

2. Pletykálkodás

Egy másik szintén gyakori és rossz szokás. Az ember általában azért pletykál, hogy saját gondjairól elterelje a figyelmet, vagy konrét céllal, valószínűleg ártani szeretne valakinek.
Megoldás: másokról való puszta feltételezések helyett objektív információkat keressen és mielőtt bárkiről elhinne bármit, győződjön meg róla, igaz-e.

3. Halogatás

A fontos dolgok halogatása végül mindig intenzív szorongáshoz vezet.
Megoldás: vegyen egy mély lélegzetet, és tegye amit tenni kell!

4. Szüntelenül csak a munka

Akár az ön munkája a legfontosabb a világon, akár nem, mindenkinek szüksége van pihenésre. A túlzott munka az egészség és a társas élet rovására mehet. Az emberek a halálos ágyukon a legtöbbször azt bánják meg, hogy nem mutatták ki érzéseiket és, hogy túl sokat dolgoztak.
Megoldás: lazítson, iktasson be, legalább, heti egy pihenőnapot, amikor csak a családdal foglalkozik.

5. Felesleges kiadások

Az időnk nagy részét olyan dolgok vásárlására, vagy vásárlásra szükséges pénz előteremtésére fordítjuk, amelyek azon kívül, hogy az önérzetünket növelik, semmi másra nem jók. Csak kidobott pénz.
Megoldás: fogaddja el, hogy nem a tárgyak teszik azzá, aki.

6. Azon aggódni, hogy mit gondolnak mások

Az emberek túl sokat foglalkoznak azzal, hogy mit gondolnak róluk mások. Ezért másnak mutatják magukat, mint akik. Talán meglepő ezt hallani, de az idő nagy részében az égvilágon senki semmit nem gondol.
Megoldás: Vonatkoztasson el attól, hogy mások mit is gondolhatnak önről. És ami a legfontosabb, mindig legyen önmaga!

7. Önbizalomhiány

Sok ember él abban a hitben, hogy nem ér annyit mint mások. Mindig a hibákat keresi magában, és meg is találja. Aztán javít rajtuk, majd megint hibát keres, amit javítani lehet és így tovább. Ezzel romboló és szükségtelen ciklusokba kergeti magát. Ha a hiányosságokat keresi, az elméje is a negatív dolgokkal kezd el azonosulni.
Megoldás: próbáljon meg a pozitív dolgokra fókuszálni és jegyezze meg, senki sem tökéletes.

8. Rágódni a múlton, aggódni a jövőn

Ezek a legalattomosabb szokások. Az ember retteg, hogy a jövőben megismételi a múlt hibáit. Ha a múlt és a jövő között őrlődik, soha nem lesz a jelenben és lemarad a jó dolgokról.
Megoldás: a múlt hibáiból tanuljon, merítsen erőt, használja útmutatásként. A jövője a saját kezében van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik