Élet-Stílus

Csisztu Zsuzsa szívszerelme

Isten áldotta hely a Dunakanyar – vallja a népszerű műsorvezető, aki próbál minél több időt Nagymaroson tölteni.

A környékbe először édesapja szeretett bele, amikor fiatal festőként sok időt töltött a zebegényi művészek között. Szeretett volna itt alkotni, így aztán első eladott képének árán, nyolcezer forintért megvett egy telket a szomszédban, a nagymarosi hegyoldalon. „ Akkor még ezen a környéken alig volt egy-két ház, mindenütt bozót nőtte be hegyet. De a panoráma mindent megért, szemben a visegrádi vár, alattunk a Duna és belátni az egész Dunakanyart! Ez olyan régen volt, hogy még édesanyámat sem ismerte apu” – idézi fel a családi legendáriumot Zsuzsa.

dr. Csisztu Zsuzsa

1970. február 15-én született Budapesten

Olimpiai nyolcadik, világbajnoki hetedik és Európa-bajnoki hatodik helyezett tornász, televíziós és rádiós műsorvezető, sport-szakjogász

férje: dr. Ketskés Norbert

gyermekei: Krisztián, 2007 és Adrián, 2013

édesapja: Csisztu Mihály grafikus, festőművész

testvére: Csisztu Péter szobrászművész, díszlettervező

Felhőtlen gyermekkor

Aztán ház épült a telken, megérkeztek a gyerekek is: a későbbi szobrászművész fiú, majd az örökmozgó tornászlány és édesapjuk megvette az alattuk lévő telkeket is, hogy megmaradjon a kilátás, nehogy egy épület elzárja előlük ezt a csodát. „Gyerekkoromban imádtunk itt barangolni, mi, gyerekek végigjártuk a környék málnásait és gesztenyéseit, az sem volt gond, hogy kannában kellett felvinni a vizet a házhoz, és hogy egy ideig csak gyalog lehetett felkapaszkodni a hegyre. Egyszerűen imádtunk itt lenni és ez a szerelem azóta is tart” – folytatja a vallomást Csisztu Zsuzsa.

Gyermekei is itt nőnek fel

Csak kétszer szakadt meg a legszorosabb kötelék közte és a Dunakanyar között: amikor a versenyek és a rengeteg edzés erre kevés időt engedett, majd amikor egymás után elment édesanyja, majd édesapja is 2008-ban. „Akkor egy ideig nem tudtam kijönni ide, mert minden falevél az ő emléküket idézte. Amikor azonban a nagyfiam kinőtt a csecsemőkorból, nekiláttunk felújítani a házat, mert rájöttem, hogy nem foszthatom meg ennek a tájnak a varázsától. Krisztián imád itt lenni és az idén márciusban született Adriánnal is itt töltöttük a nyár nagy részét. Páratlan mikroklímája van ennek a vidéknek, ez maga a megtisztulás!” – lelkesedik Zsuzsa, majd hozzáteszi, hogy ez életének legféltettebb titka. „Akár egy-két napra is felpakoljuk a gyerekeket és jövünk, mert ma már nemcsak nekem, hanem az egész családomnak igazi szívszerelem ez a vidék”.

Csisztu Zsuzsa fecebook oldalán ezzel a családi képpel kíván boldog karácsonyt minden ismerősének és az olvasóknak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik