Élet-Stílus

Tíz tipp, hogy önnek is igazi ünnepe legyen

karácsony (karácsony, )
karácsony (karácsony, )

Segítünk, hogy az ön karácsonyát senki semmivel ne ronthassa el!

Sajnos, egyre többen már az ünnepi előkészületeket is súlyos stresszként élik meg, így mire eljön az ideje, elcsigázottan, kimerülten ülnek asztalhoz vagy állnak a fa alá, és nemegyszer az a legnagyobb örömük, hogy “túl vagyunk rajta”.

Az ünnep örömteli, jó dolog, de manapság, zaklatott világunkban, széteső családok mellett, agyonhajszolt családanyák számára még ez sem ilyen egyértelmű. Nagyon gyakori, hogy a család egyetlen tagja – többnyire a nő -, és persze munka után végez minden előkészületet, de az elvárások ugyanolyanok, mintha a hagyományos nagycsaládban, főállású háziasszonyként tehetné. Ezért nemegyszer, mire mindennel elkészül, már annyira fáradt, kedvetlen, hogy már a legfinomabb fogásokban sem talál örömet, a kóstolgatás, a sütés zsírszaga stb. miatt az ételek már csak csömört váltanak ki belőle. 

Másik véglet, amikor valaki annyira túlbecsüli a család, a vendégek befogadó kapacitását, hogy már csak azért eszik jóval többet a kívántnál és a kelleténél, hogy ne vesszen kárba a sok drága finomság. Így gyakori, hogy az ünnepek után a kellemetlenül feszülő ruhák, a feleslegesen bevitt kilók jelentik a legmaradandóbb emléket. Összeállításunkban olyan tippeket, jó tanácsokat gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek abban, hogy tudatosan szervezhessen örömteli, a testi-lelki egészséget erősítő ünnepet magának és családjának.

 

Azt tegye, amit valóban akar!

Igazából ki nem állhatja a kényszeredett nagycsaládi ebédeket, gyűlöli az anyós kritikus vizsgálódását, a nagypapa borszagát, falra mászik attól, hogy versenyeznie kell a többiekkel, ki süti-főzi a legfantasztikusabb ünnepi menüt? Szálljon ki ebből a játszmából, tegye azt, amit valóban szeretne, és ami a saját családjának valódi örömet szerez!

Ajándékozza meg magát lazítással!

Nem dől össze a világ, ha egyszer egy kellemes üdülőhelyen tölti a karácsonyt a család, ahol Önt is kiszolgálják, ahol valóban csak egymással, társával, gyerekeivel, illetve önmagával, igazi pihenéssel foglalkozhat. Ha erre nincs mód, ajándékozza meg magát legalább annyi könnyítéssel, hogy az ünnepnapok egyikén nem otthon, hanem egy étteremben ebédel a család. Ha egyszer megszakítja valaki a rokonságban beidegződött, kényszeres szokások sorát, könnyebb lesz változtatni, ésszerűsíteni, valóban örömtelivé tenni utána az együttléteket.

Fogjon hozzá örömmel!

Főzni, új ötleteket megvalósítani, vendégséget szervezni, rokonokkal találkozni nagyon jó dolog is lehet, így örömét is lelheti benne. Ha úgy fog hozzá, hogy végre van módja mást csinálni, mint a hétköznapokon, az előkészületek ideje, a nagy sütés-főzésre szánt idő is pihenésnek számít majd.

 

Még több hasznos tippet szeretne? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik