Élet-Stílus

Növeli a testmozgás a libidót

A testmozgás segíthet az antidepresszánsokat szedő nők szexuális zavarainak kezelésében, különösen akkor, ha közvetlenül szex előtt sportolnak.

A kutatásban 52 olyan nő vett részt, akik antidepresszáns gyógyszer szedése következtében csökkent nemi vágyat vagy más szexuális jellegű mellékhatást tapasztaltak. A kísérlet első három hetében egyik nő sem végzett testmozgást. Ezután két csoportra osztották a résztvevőket, és az egyik csoportot arra kérték, hogy közvetlenül szex előtt sportoljanak, a másik csoport tagjai pedig nem a szexuális tevékenységhez időzített módon végeztek testmozgást. Ezt követően a két csoportot felcserélték – olvasható a házipatika.com-on.

A kutatók tanulmányukban arról számoltak be, hogy a rendszeres testedzés mindegyik nő esetében javította az orgazmust. A közvetlenül a szex előtt végzett 30 perces edzés azonban jelentős mértékben növelte a libidót, és a nemi működés nagymértékű általános javulását eredményezte.

Az eredmények szerint a rendszeres testmozgás olcsó és biztonságos módszer lehet az antidepresszánsok szexuális mellékhatásainak kezelésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik