Élet-Stílus

Sörrel jobban csúszik, de a szabályok szerint az tilos

Pite evő világbajnokság (evőverseny, pite, anglia, )
Pite evő világbajnokság (evőverseny, pite, anglia, )

Nem piskóta! Mint a villám, pusztítják a húsos pitét Angliában.

Hagyományos angol étel a húsos pite, és hagyományosnak mondható a wigani Pite Evő Világbajnokság is, amit 1992 óta rendeznek meg minden év decemberében. A kezdeti időkben, mint minden evőversenyen az nyert, aki a legrövidebb idő alatt a legtöbb ételt tudja magába, de 2006 óta hallgatva az idők szavára, és a brit kormány egészséges életmódról szóló iránymutatására, változtattak a szabályon: az a világbajnok, aki egy darab, 12 centiméter átmérőjű és 3,5 centiméter magas süteményt a leggyorsabban habzsol be, folyadék ivása nélkül. Ugyanebben az évben az esélyegyenlőséget is zászlajára tűzte a világbajnokság: végre a vegetáriánusok is rajthoz állhattak, ők burgonyás pitét kaptak.

Az új szabályoknak megfelelő világrekordot 2010-ben a 42 éves Neil Collier állította fel, aki nem több, mint 23,91 másodperc alatt tüntette el a pitéjét. Az eredeti szabályrendszer rekordere Anthony “az Anakonda” Danson, aki 2005-ben 7 pitét pusztított el 3 perc leforgása alatt.

Az idei verseny megnyeréséhez szerényebb teljesítmény is elég volt: a bajnok, Ian Coulton  1 perc 6,61 másodperc alatt végzett, ami mindenidők leglassabb győzelmet érő ideje – írja brit a Metro. A 38 éves, Wiganban élő biztonsági őrt a hazai pálya előnyének segítségével 18 riválist győzött le, köztük olyanokat a világ távoli pontjairól, például Ausztráliából érkeztek a versenyre.

Az idei bajnokságról, sajnos sehol sem találtunk videót, de íme, a tavalyi!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik