Élet-Stílus

A 16 éves kuponhős nagy mutatványa

Jordan Cox (Jordan Cox)
Jordan Cox (Jordan Cox)

A brit fiú a jó ügyért vette be furcsa mániáját. Családokat lakatott jól, szinte semmiből!

Kuponmániás. Olyan szenvedélye a különböző akciós szelvények gyűjtögetése a brentwoodi Jordan Coxnak, mint az adrenalin függőknek a bungee jumping. Állandóan, szó szerint vadászik a kedvezményre jogosító szelvényekre, gyűjti és kombinálja őket. Az elmúlt években a brit tini annyira beleásta magát az akciók világába, hogy profivá vált. Karácsony előtt úgy döntött, tudását a jó ügy szolgálatába állítja.

Fotók: Northfoto/SWNS.com/Casey Gutteridge

Gondosan kiválogatott egy köteggel a kuponjai közül, majd egy áruházba ment és telepakolt három bevásárló kocsit élelmiszerekkel. A pénztáros közel 600 fontot (214 ezer forint) számolt végösszegként. A fiú magabiztosan húzta elő a kuponköteget terített, a pénztárosnő pedig hosszas számolgatás után megállapította a végösszeg már csak 4 penny (alig 150 forint) – számolt be az esetről a brit Metro.

A fiú aztán az összes terméket a nélkülöző családokat segítő szervezetnek ajánlotta fel. „Olvastam egy cikket arról, hogy Nagy Britanniában minden ezredik ember éhezik karácsonykor, és úgy döntöttem megpróbálok segíteni rajtuk. Nem csak úgy, hogy élelmiszert adok nekik, hanem úgy is, hogy megmutatom: ésszel lehet nagyon olcsón vásárolni.”

A fiú azt tervezi, hogy jövőre saját vállalkozásba kezd, és elindít egy kuponvadász weblapot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik