Élet-Stílus

Elkápráztattuk a CNN-t

állatkert1 (állatkert, budapeset, )
állatkert1 (állatkert, budapeset, )

Az amerikai hírtévé internetes oldalán ezúttal a Fővárosi Állatkertről áradoznak.

Az CNN oldalának utazási rovatában a nyugalom szigetének nevezik a létesítményt, amely sokszínűségével káprázttaja el a látogatókat. Mint írják, Európa egyik legérdekesebb állatkertjéről van szó.

A cikk írója kiemeli a török mecsetre emlékeztető „lélegzetelállító” elefántházat és az erdélyi stílusban épült Ausztrália házat is. Megemlékezik a nemrég Varázshegyként felújított Nagy Szikláról is, amely kuriózumnak számít az állatkertek világában.

Kiemeli az állatkert rovargyűjteményét, amely az egyik leggazdagabb a világon. Különlegességként írja le, hogy az üvegfalú medencén keresztül meg lehet csodálni a jegesmedvék fürdőzését.

A CNN írt  már a magyar konyháról és a gulyásról, illetve az olvasók figyelmébe ajánlotta a Budapest Maratont is. A hírtévé egyik riportere nemrég Miskolcon járt, és megtapasztalta a magyar nyelv szépségeit.

Budapestet legutóbb a brit Guardian is dicsérte és ajánlotta téli úti célnak. A Business Insider magazin szerint pedig Budapest egyenesen Európa hipszertfővárosa.

Az egyik legrégebbi

A budapesti állatkert, hivatalos nevén Fővárosi Állat- és Növénykert 1866-ban nyitotta meg kapuit. 1986 óta természetvédelmi terület, és mára az ország egyik leglátogatottabb kulturális közintézménye: évente 1-1,1 millió fő keresi fel. Egyike a legrégebbi állatkertjeinek: a több ezer újkori állatkert közül mindössze 25 intézmény „öregebb” nála. 2009 márciusában az Állatkert valamennyi épületét és építményét műemlékvédelmi oltalom alá helyezték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik