Élet-Stílus

A magyar goulash-t ajánlja a CNN

Bogracsozas(960x640)(3).jpg (Bográcsozás)
Bogracsozas(960x640)(3).jpg (Bográcsozás)

Az amerikai híróriás szerint a magyar konyha gazdag keveréke az európai, a közel-keleti és az ázsiai ételeknek, amely a kalóriaszámlálók rémálma lehet.

A CNN a diétázóknak ugyan nem ajánlja a magyar ételeket, de szerintük az igazi ételrajongóknak egy igazi álom lehet. A külföldiek által legtöbbször emlegetett negatív kritikák, amely szerint az ételeink túl paprikásak, tejfölösek és zsírosak, itt nem olvasható, helyette csak pozitív jelzőkkel illetik a konyhánkat.

A világszerte más-más ételként ismert gulyásról is leírják, hogy nálunk ez egy leves, és úgy kell kiejteni, hogy „gooyash”. A különböző ismert magyar ételekhez még éttermeket is ajánlanak, így szerintük a legjobb lángos Szentendén, a legjobb paprikás csirke az Alabárdos étteremben, a legjobb libamájpástétom a Gundelben kapható.

Bár a CNN honlapján található anyagnál nem szerepel, hogy PR-cikkről lenne szó, de azért lehetséges, hogy a megjelentetésében adott némi nyomást, hogy mellette a Magyar Turizmus Zrt. országimázsreklámja látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik