Élet-Stílus

Csak okosan vegyünk mobilt karácsonyra

mobil (mobil)
mobil (mobil)

Hiába az egyik legnépszerűbb ajándék a telefon az ünnepekre, sok kellemetlen meglepetés is érheti a vásárlókat, ha nem figyelnek.

Az beérkező panaszok alapján mind a tavalyi, mind a mostani karácsony egyik legnépszerűbb ajándéka a mobiltelefon – írja az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület közleményében.

A szervezet felhívja a figyelmet, hogy a bruttó 10 000 Forint feletti ár esetén – tartós fogyasztási cikk révén – 3 munkanapon belüli meghibásodás esetén kötelező a készülékek cserléje.

Az egyesület szerint érdemes elolvasni az Általános Szerződési Feltételeket, hiszen a mobilszolgáltatók a telefonok kedvező árú megvásárláshoz sokszor hűségidőt kötnek. Mint rámutatnak: a szerződés idő előtti megszüntetése kötbérfizetési kötelezettséget von maga után, amely egyéni helyzetet – például a munka elvesztését – nem vesz figyelembe.

A fentiek miatt érdemes átgondolni, hogy a megajándékozott, vagy magunk számára valóban megfelelő meglepetés lesz-e a gondosan kiválasztott műszaki cikk – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik