Élet-Stílus

Fekete, nagy – halálra ítélve

Egy állatmenhely munkatársának megdöbbentő figyelmeztetése kutyatulajdonosoknak.

Ha egy állat bekerül egy menhelyre, 90 százalék, hogy onnan nem kerül ki – állítja egy blogger. Sem magát, sem munkahelyét nem nevezi meg, de nem is ez a lényeg, hanem az üzenete: az, miért nem szabad felelőtlenül kutyát vállalni.

Ilyen indokokkal viszik be a kutyusokat:

Kifogások

– Költözünk, nem tudjuk magunkkal vinni.
– Nagyobbra nőtt, mint gondoltuk.
– Nincs rá időnk.
– Feldúlta az udvart és a kertet.
– Úgyis örökbefogadják, ő egy jó kutya.

Ha az állat nagy, fekete, vagy harci kutya vére folyik az ereiben, esélye sincs, már akkor halottnak számít, mikor besétál a menhelyre. Ezeket a kutyákat egyszerűen nem fogadják örökbe. Nem számít mennyire édes vagy hogy jól viselkedik olvasható  a blogban. Csak annak az állatnak van esélye több napig húznia, amelyik akkor érkezik, amikor nincs tele a menhely és „kívánatosabb fajta”.  Amelyiknek egy hét alatt nem lesz gazdája, a kennelben bekapcsol a területvédelmi reflexe, a legaranyosabb eb is megváltozik ilyen környezetben és ilyenkor azért altatják el, mert agresszív lett. Ha mégis nyugodt maradt, akkor rendszerint a ketrecben összeszedett köhögés és légzőszervi fertőzés lesz a veszte. Elaltatják, mert az olcsóbb, mint kikezelni – derül ki a blogból, amelyben megdöbbentő fotó is van tetemekkel teli konténerekről, de az nem derül ki, hol készült a kép.

A héten írtunk a többnyire kutyaviadalokról menhelyre került harci kutyákról, akik bár az emberrel kezesbárányok, fajtársaikra veszélyesek, ez komoly gondot okoz a menhelyeken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik