Belföld

Egyelőre nem kellett altatni az Illatos úton

kutyamenhely (kutyamenhely)
kutyamenhely (kutyamenhely)

Elhárult a krízishelyzet az ebtelepen, pillanatnyilag.

A Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Szolgálat segélykiáltása után mintegy 40 kutyát fogadtak örökbe magánszemélyek, vagy vettek magukhoz más szervezetek.

„A tegnapi és mai nap folyamán magánszemélyek, és szívet melengető összefogás keretében állatvédő szervezetek összesen 34 kutyát vittek el. Holnap nagy valószínűséggel további 6 állat kerül ki tőlünk, tehát a csütörtöki segélykiáltás után 72 óra leforgása alatt 40 eb nyeri el szabadságát. Ezenkívül további ígéreteket, bátorítást is kaptunk, például a Kutya-segélyszolgálattól. Az altatási listára feltett három eb, Káin, Rex és Kormos is köztük van, immár ők is szabadok. (…)Elég hely jutott így számunkra, hogy egy kicsit tervezhessünk a következő napokra, hetekre, a vészhelyzet elmúlt, és csak remélni tudom, ennek az óriási akciónak hosszabb távon is megmarad a pozitív hatása” – olvasható az ebtelep állatorvosa által vezetett blogban, az eletazillatoson.hu-ban.

Mint az ebtelep Facebook-oldalán írják, „Ezzel most rövidtávon a krízis elhárult, de reméljük, az örökbefogadási kedv ezután sem csökken, hiszen ez az egyetlen útja, hogy ne kerüljünk újra ilyen helyzetbe. Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, akik segítettek, és ezúton is köszönjük!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik