Élet-Stílus

Öt zseniális kenyeres trükk

Konyhai praktikák a szálkakiszedéstől a tortakiszáradás-elleni harcig és még azon is túl.

Szálka ment a kezébe? Váratlan vendég jön? Szóljon kenyeres pajtásának, és segít megoldani a problémát! Következzék öt olyan konyhai trükk, amelynek kedvenc pékipari termékünk a főszereplője.

Ha hagymát szeletelünk, és ettől menetrend szerint ömleni kezd a könnyünk, elég, ha egy szelet kenyeret a szánkba veszünk, és máris nincs sírás-rívás! (Más vélekedések szerint egy pohár víz is megteszi, csak ne nyeljük le, amíg a hagymát fel nem vágtuk. Ez persze sajnos valamelyest akadályozza a kommunikációt, de legalább addig is csönd van).

 

Legyen szó lagziról vagy szülinapról, szegény torta rendszerint az utolsó fogások között szerepel, és addigra a vendégek többsége már degeszre étkezte magát. Ebből következik, hogy a finom krémes sütiből általában marad másnapra is, amikor szintén a lakoma végén kerül sorra, ezért megint nem fogy el – és így tovább. Az ügy azért problémás, mert más- és harmadnap már nem olyan friss és puha a torta: egy része tutira száraz és keményebb lesz. Kivéve, ha még első felvágás után a széleket egy-egy szelet kenyérrel lefedjük – akkor bizony még más- és harmadnapra is omlósz marad.

 

Szálka ment az ujjába? Öntsön forró vizet egy kis kenyérre, majd a nedves darabkát helyezze a bőrre. Tekerjen rá zsepit és várjon kicsit. A kenyéren és vízen élő bőrréteg hamar megpuhul, és pikk-pakk ki lehet húzni belőle a szálkát.

 

Súlyos tévedés, hogy a kenyeret csak teljesen felvágva lehet fogyasztani. Pár bemetszés, sajtdarabkák az ösvényekbe, némi hagyma, egy kis melegítés és kész.

 

Vendég jön? Idő nincs, kenyér van? Szuper mártogatós sajtos tekercset készíthetünk toast-kenyérből percek alatt – az alábbi taktikát követve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik