Élet-Stílus

Kezek és lábak nélkül is visszaült a nyeregbe

Mindössze egy évvel azután, hogy majdnem belehalt az agyhártyagyulladásba, a kis Ellie Bishop újra nyeregbe szállt.

Ellie Bishop alig öt éves volt, amikor súlyosan megbetegedett: fertőző agyhártyagyulladást kapott, ám hiába vitték a tünetek megjelenése után azonnal kórházba, így is kis híján belehalt a betegségbe. A brit kislány végül túlélte a fertőzést, ám súlyos árat fizetett, az orvosoknak mind a négy végtagját amputálniuk kellett.


Sosem adta fel – Képek forrása: The Huffington Post

A kislány édesanyja, Karen Dunnaway teljesen összetört a műtétek után, mint mondta, el se tudta képzelni, mihez kezd majd ő és lánya ezzel az új helyzettel. Mint később kiderült, az édesanyának aggodalomra semmi oka nem volt. Miután magához tért a műtét után, Ellie mindenkit meglepett maga körül az első reakciójával. Azt kérdezte a lábait nézve, hogy lehet hogy az egyik rövidebb, mint a másik.


A lovaglás a szenvedélye

Nem szörnyülködött, nem átkozódott. Édesanya elmondása szerint Ellie az első pillanattól kezdve pozitívan viszonyult állapotához, semmitől nem riadt vissza és már alig egy évvel a szörnyű műtétek után, újra lóhátra ült. Mint mondja, először komoly fejtörést okozott neki, hogyan ülje meg a lovat lábak nélkül, ám az évek során minden akadályt sikerült legyőznie.


Paralimpián szeretne majd indulni

A most 13 éves Ellie, aki azóta lovagol, mióta megtanult beszélni, azt tervezi, hogy egyszer valamelyik lovas számban a paralimpián is indulni fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik