Élet-Stílus

A hajszálnál is vékonyabb az új japán óvszer

Több mint egy évtizedig készítették és állítólag olyan érzés, mintha ott se lenne.

Fogtak már a kezükbe hajszálat úgy, hogy közben arra gondoltak, hogy ennél van vékonyabb dolog is a világon? Még nem? Akkor itt az alkalom, a japán óvszernagyhatalom, a Sagami ugyanis olyan óvszert dobott a piacra, ami hatszor vékonyabb, mint az emberi hajszál. Mindössze 0,01 milliméter.

Extrém körülmények között tesztelték

Annyira könnyű, hogy használatkor fel sem tűnik a jelenléte, és bár azt hihetnénk, könnyen szakad, a készítői 100%-ig megbíznak a speciális poliuretánban, amiből készült. Mint mondják, az eddig elkészült 20 ezer darabot durva stressztesztnek vetették alá, mely során megbizonyosodtak róla, hogy hagyományos és extrém használat mellett is biztonságos a termék. Hogy pontosan miből állt ez az extrém teszt, arról nem árultak el bővebb információkat.

A Sagaminak egyébként nem ez az első újítása óvszertémában: 2005-ben a világon először rukkoltak elő a korábbi változatoknál sokkal vékonyabb gumival. Ennek akkor a „vastagsága” 0,02 milliméter volt. Csak összehasonlításképp: az Amerikában és Nyugat-Európában kapható gumik 0,06 milliméter vastagok.

És, hogy innen van-e tovább?

Van. A tokiói cég – amely éppen annyi pénzért árulja az új terméket, mint a hagyományos változatot – szóvivője elmondta, a szakembereik már dolgoznak a 0,008 és a 0,009 milliméteres változaton.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik