Élet-Stílus

Szexhez vezet a sok ingyen szesz

Karácsonyi buli (céges karácsony,)
Karácsonyi buli (céges karácsony,)

A britek harmada vallotta be, hogy szeretkezett már kollégával a vállalati buliknak köszönhetően.

A céges karácsonyi partikra szinte mindenki félelemmel vegyes várakozással tekint. Hiszen elméletben ez egy munkán kívüli esemény, de mégis csak munkatársakkal és főnökökkel: hónapokig éghet utána az arcunk, ha valami balul sül el. Az ingyen piáról általában már másnap már kiderül, hogy nem is olyan jó barátunk.

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb társkereső oldala több mint ezer ember bevonásával készített egy felmérést, amiből kiderült, hogy minden szempontból érdemes a karácsonyi buli idejére absztinenciát fogadni. Bár egy korábbi felmérés szerint a britek egyre kevesebbet szeretkeznek, a mostaniból az derül ki, hogy karácsony környékén igencsak aktivizálják magukat. Több mint egyharmaduk vallotta be, hogy szeretkezett és mintegy hatvan százalékuk csókolózott már kollégával, egy alkohollal túltöltött céges bulin – írja a Daily Star.

A válaszadók fele ismerte el, hogy utólag visszagondolva volt olyan karácsonyi parti, ahol komplett idiótát csinált magából a kollégái és a főnöke előtt, viszont úgy tűnik, hogy a legtöbben még hisznek abban az örökérvényű mondásban, hogy „aki éjjel legény, nappal is legyen az”. A bulit követő napon csak a megkérdezettek 15%-a jelentett beteget hasmenésre, influenzára vagy valami hasonló okra hivatkozva.

Nagy kérdés, hogy az alkohol hatására kivetkőzünk-e magunkból, vagy pont olyankor mutatkozik meg igazi énünk. Nos, a kutatás alanyai mindkettőre mondtak példát. Mintegy negyedük szedett be a bóléval együtt egy kis igazságszérumot is, majd gondolta úgy, hogy a karácsonyfa alatt tökéletes alkalom adódna arra, hogy elmondja a főnökének, mit is gondol róla igazából. Ami pedig a kivetkőzést illeti, 13% ismerte el, hogy esetleg eggyel több ruhadarabtól szabadult meg, mint kellett volna.

A Newsshopper összegyűjtött néhány anonim, vérciki, céges bulisztorit:

„A legelső céges bulimon csillagszórókat kaptunk a vacsora közben. Egy szikra az ölemben lévő szalvétára esett, ami kigyulladt. Sikítva ugrottam fel, de addigra már a szőnyeget is felgyújtottam. Ösztönösen rá akartam taposni, de csak annyi eredménye lett, hogy a harisnyám is lángra kapott. Utána nem sok mindenre emlékszem, de a tropára ment cipőmet elnézve elég nagy lyukat égethettem a szőnyegbe.”

„Tavaly karácsonykor megpróbáltam elnyomni a Gangnam Style-t – elég ügyetlenül, itallal a kezemben. A kilöttyent pezsgőn elcsúszott egy kollégám, és eltört a karja.”

Az egyik legismertebb brit nő céges karácsonyára pedig biztosan sokan emlékszünk.

survey solutions

Ajánlott videó

Olvasói sztorik