Élet-Stílus

Valami nagyon nincs rendben a mikulással

Joulupukki-(960x640).jpg (Joulupukki, mikulás, )
Joulupukki-(960x640).jpg (Joulupukki, mikulás, )

Hivatalos honlapja szerint igazi, finn Mikulás most épp Lappföldön lógatja a lábát. MIndeközben Joulupukki napok óta Magyarországon turnézik.

Szerdán, miközben az itt vendégeskedő Télapó éppen Szegedre tartott, hivatalos weboldalán a rovaniemi Mikulás élő adásban fogadta sorra a gyerekeket az otthonában. De ha a Mikulás otthon van, hogy lehet egyszerre nálunk is? A rejtélynek a Bors eredt nyomába.

A Joulupukki magyarországi turnéját szervező Finn Kulturális Intézet munkatársától azonban kitért a keményen neki szegezett kérdés elől: „Higgye el, ő az igazi Mikulás, 720 éves és Lappföldön, Rovaniemiben él. Manók veszik körül, egész évben válaszol a levelekre, és meg is lehet látogatni. Azért jön minden évben Magyarországra, mert mi ilyenkor ünnepeljük” – mondta a lapnak Bogdán Lilla. További kérdésekre nem válaszolt, a vonal megszakadt.

Tovább fokozza a bonyodalmat, hogy a Mikulás lappföldi szobája 11 óra után üres volt, bár a villany égett. Fél 12-kor pedig már interjút adott kedvenc karosszékében ülve. Egyszóval folyik nála az élet:


Live streaming video by Ustream

Ajánlott videó

Olvasói sztorik