Élet-Stílus

Rénszarvasok Mikulásfalván

Közeledik Mikulás napja, aki szeretne rénszarvast simogatni, vagy titkos bűnétől megszabadulni és a Jóság kútjába mondani, annak Mikulásfalván a helye.

December első vasárnapján a Mikulás gyújtotta meg az adventi koszorún lévő első gyertyát a nagykarácsonyi fesztiválvárosban. A megszokott programok idén kiegészültek, megnyílt a Szeretetposta, egész alakos bábokkal kialakított jelmezes Betlehem és a Megyék Karácsonyfája elnevezésű program is. Immár a falusi életvitelt is megtapasztalhatják a látogatók: a lovak simogatása mellett a kovácsmesterséget is kilehet próbálni. Nem csak télen tart majd nyitva ez utóbbi: szálláshellyel kiegészülve a fejlesztők célja az, hogy a tervezett traktorversennyel, vagy a fakutyázással a falusiak mindennapi életébe nyújtsanak bepillantást.

Mikulás üzenete

Rend, fegyelem tisztaság! Ez kell a Mikulás szerint, hogy a gyerekek ajándékot kapjanak. Ha mégsem voltak teljesen jók, elegendő bűneiket a jóság kútjába belesúgni, hogy aztán tiszta lelkiismerettel várják a meglepetést.

 

Koncert

December 6-7-8-án Mikulás-napi ünnepség veszi kezdetét, a fellépők között szerepel a Kaláka együttes, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, de a Görömbő Kompánia is, hogy élőzenés, népi szokásokat bemutató Mikulás váró és Betlehemes előadásaikkal szórakoztassanak, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Adomány

Mikulásfalva szervezői december 6-ára és december 10-ére meghívták a Világítótorony Alapítvány, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány által felkarolt gyermekeket és a Hajléktalan Óvoda lakóit, akiket nemcsak vendégül látnak, hanem adománygyűjtést is szerveznek részükre.

Játékokat, könyveket, fejlesztő eszközöket gyűjtenek Nagykarácsonyban, a beérkezett felajánlásokat pedig szétosztják kórházak gyerekosztályain, fogyatékkal élők intézeteiben, nevelőotthonokban, nehéz körülmények között élő családoknál. Részletes programért ide kattintson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik