Élet-Stílus

Elvált a feleségétől, mert cigarettát talált nála

Az asszony állítja, a doboz cigi, amit a férje a táskájában talált, megőrzésre volt nála.

Hiába a nagy „szerelem”, a friss, mindössze három hónapos házasság, és a nagy egymásra találás, ha ott az a fránya cigaretta. Ami mint kiderült nemcsak tüdőrákot, nehézlégzést és COPD-t okoz, de úgy tűnik válást is, Szaúd-Arábiában legalábbis.

Az országban a napokban nagy port kavart a hír, hogy egy friss házas férfi azért adta be a válókeresetet, mert egy bontott csomag cigarettát talált neje táskájában. Az asszony hiába védekezett azzal, hogy a csomag nem az övé, hogy egy barátnője hagyta nála megőrzésre, a férfi olyan éktelen haragra gerjedt, hogy meg se állt a válóperes ügyvédig. Pedig mindkét család megpróbálta lebeszélni a házasság felbontásáról.

Szaúd-Arábiában egyébként a lakosság egytizede, vagyis olyan 600 ezer nő dohányzik, akiknek nagyon oda kell figyelniük a káros szokásukra: ha válásra kerül a sor ugyanis, káros szenvedélyük miatt könnyen elveszthetik a gyermekük felügyeleti jogát. Az ottani bíróság ugyanis vitás esetben hajlamos a nemdohányzó szülő javára dönteni, hogy ezzel is megóvja a gyermeket a dohányzás káros hatásaitól.

Egyébként nem ez az első furcsa eset az arab ország területén. Éppen néhány hete írtunk mi is arról a szigorú szabályozásról, ami nem teszi lehetővé, hogy a szaúdi nők vezessenek. Olyannyira nem, hogy egy nőt például megbírságoltak azért, mert szívinfarktusos édesapját saját maga vezette autón vitte kórházba, és nem kért segítséget. A szabályozás ellen a szaúdi nők rendhagyó módon tüntettek, ide kattintva megnézheti hogyan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik