Kínában már legalább 4000 éve fogyasztják a polifenolokat, ásványi anyagokat (alumínium, réz), koffeint és vitaminokat (C, B2, D, K) is tartalmazó növényi főzetet, a zöld teát. Kedvező élettani hatásai miatt egyre kedveltebb szerte a világon. A Győr24 összegyűjtötte mi mindenre van jótékony hatással a könnyed, melegen és hidegen egyaránt ízletes ital.
– erősíti az immunrendszert
– baktériumölő tulajdonsága miatt véd a fogszuvasodás és fogínybetegségek ellen
– segít a daganatos betegségek megelőzésében
– véd a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásától
– vizelethajtó, így méregteleníti szervezetünket
– segít az emésztésben
– kondícióban tartja az elmét
– napi 1 liter zöld tea fogyasztásával fedezhetjük szervezetünk B vitamin szükségletét
– a napi főétkezések után elfogyasztott egy-egy csésze zöld tea, havonta 1-2 kilogramm súlycsökkenést eredményezhet
Az orosz orvosok kutatásaik során megállapították, hogy a zöld tea az egyik legfontosabb gyógynövény, bársonyos íze miatt pedig üdítő élményt nyújt kortyolgatása. Nem mindegy azonban, hogyan készítjük el a finom főzetet.
Elkészítése:
– ömlesztett kiszerelés esetében 2 dl vízhez 1 teáskanálnyi teát adjunk hozzá
– jótékony hatását abban az esetben tudja igazán kifejteni, ha cukor vagy egyéb édesítőszer nélkül készítjük el
– a tealevelekre öntött, lehetőleg 70 fokos vizet azonnal le kell fedni és 1-3 percig áztatni. Különlegessége, hogy a leveleket még egy alkalommal felhasználhatjuk, hiszen a második főzet esetében újabb hatóanyagok szabadulnak fel, igaz ilyenkor 5-8 percig áztatni kell a leveleket