Élet-Stílus

Bekerült egy tokaji a világ legjobbjai közé

tokaji aszú (tokaji aszú, )
tokaji aszú (tokaji aszú, )

Huszadik lett a Chateau Dereszla 2007-es 5 puttonyos tokaji aszúja a Wine Spectator hétfőn közzétett 2013-as top százas listáján, amelyet a világ egyik vezető boros szaklapjának szerkesztői állítanak össze az elmúlt egy évben kóstolt tételekből.

Az 1988 óta minden évben összeállított listán idén is a vörösek dominálnak: a dobogóra ezúttal spanyol (Cune Rioja Imperial Gran Reserva, 2004), francia (Chateau Canon-La Gaffeliere, Saint-Emilion, Bordeaux, 2010) és amerikai (Domaine Serene Pinot Noir, Willamette Valley Evenstad Reserve, Oregon 2010) borok kerültek.

A legjobb húszba három fehérbort válogattak be a szerkesztők, a tokaji aszún kívül egy kaliforniai (Kongsgaard, Napa Valley, 2010) és egy dél-afrikai (Hamilton Russell, Hemel-en-Aarde Valley, 2012) chardonnay-t.

A Chateau Dereszla 95 pontra értékelt, 2007-es 5 puttonyos tokaji aszúja a Wine Spectator szerint érett, intenzív és dinamikus, az édes ananász, sárgabarack és mangópüré ízjegyeivel. Gazdag, mégis tiszta bor, sok vaníliával, szerecsendióval és egyéb egzotikus fűszerrel, hosszú utóízzel – áll az értékelésben.

Az amerikai szaklap weboldala szerint kóstolóik évente több mint 15 ezer bort értékelnek, és ezek közül állítják össze minden esztendőben a top 100-as listákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik