Élet-Stílus

Nem terhes, mégis folyton szülni küldik

terhesség (terhesség, )
terhesség (terhesség, )

Ritka betegsége miatt időről-időre kismamapocakot növeszt a fiatal nő.

Íme, egy nő, akinek már őszintén elege van abból, hogy az emberek folyton figyelmesek és udvariasak vele, hogy átadják a széküket a buszon és hogy a hasát simogatják, azt kérdezgetve mikor szül. Igen, a 24 éves Hayley Barley-nak elege van a várandósoknak kijáró megkülönböztetett figyelemből, de csak azért, mert – habár pontosan úgy néz ki – nem terhes.

A négygyermekes, egyébként karcsú anyuka nem az állandó nassolás, hanem egy ritka betegség, az úgynevezett Hirschprung-féle kór miatt növesztett gigantikus pocakot. A betegség következtében a vastagbelének egy részéről hiányoznak az egészséges működéshez szükséges idegek, így a megemésztett táplálék csak lassan – vagy egyáltalán nem – halad keresztül az emésztőrendszerén. Ez leggyakrabban fájdalmas haspuffadás, székrekedés kíséretében jelentkezik.

Hayley-nél a betegséget 12 éves korában diagnosztizálták, azóta küzdött a már-már elviselhetetlen tünetekkel. Eddig, merthogy idén kés alá fekszik, hogy eltávolíttassa az orvosokkal a sérült bélrészt és egyszer és mindenkorra megszabaduljon a feszüléstől.


Azt mondja a pocakja átok
Kép forrása: The Daily Mail

Mint mondja, az utolsó csepp a pohárban az a tavalyi eset volt, amikor hatalmasra dagadt hasával orvoshoz ment, ám a szakember ahelyett, hogy megvizsgálta volna, mentőt hívott és beküldte a kórházba szülni. Hiába mondta, hogy biztosan nem terhes, és hogy egy bélprobléma miatt néz így ki, az orvos csak a saját igazát bizonygatta. Később persze kiderült, babáról szó sincs.

„Nem bírom tovább, a betegség tönkreteszi az életem. Az pedig, hogy az emberek – önhibájukon kívül – lépten-nyomon emlékeztetnek is rá, még tovább ront a helyzeten – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik