Élet-Stílus

Összecserélték az újszülötteket a kórházban

Az anyák már az első pillanattól tudták, hogy baj van.

„Az egyik délutáni csendes pihenőnkből kétségbeesve és zokogva ébredtem, és azonnal tudtam, hogy a kisbabámmal van valami” – mesélte a spanyol C5N hírcsatornának az édesanya, Maria Lorena Gerbeno. Az argentin nő ezt megelőzően két héttel adott életet kislányának, akit a Sanatorio Argentino kórház személyzete a szülés után összecserélt egy másik újszülöttel.

Maria elmondása szerint már akkor sejtette, hogy valami gond van, amikor visszakapta újszülöttjét, a kislány ugyanis nehezebbnek tűnt akkor, mint előtte. „Mondtam is a nővérkének, hogy itt valami nem stimmel, de ő megnyugtatott, hogy minden rendben van.” Maria hazament, és a legnagyobb türelemmel és szeretettel gondoskodott a babáról, de csak nem hagyta nyugodni a tudat, hogy ez nem az ő gyereke.


Az anya tudta, hogy baj van
Forrás: Northfoto

A gyanúja végül egy a szülés után három héttel tartott rutinvizsgálaton derült ki, ahol véletlenül összetalálkozott Veronica Tejadaval, aki éppen azon a napon – szeptember 30-án – szült, mint ő. Beszédbe elegyedett az anyukával, aki végül elmesélte neki, úgy érzi, más gyerekét neveli. Az események innentől kezdve felgyorsultak: Maria és férje kezdeményezte a DNS-vizsgálatot, és ugyanígy cselekedett Veronica is.

Az eredmények az anyákat igazolták: egymás gyerekeit nevelték, mert a kórházban valahogy összecserélték a kicsiket. Hogy hogyan, arról pontos információk nincsenek, a kórház ugyanis nem nyilatkozik az ügyben.

Az anyák, akik hétfőn visszacserélték gyermekeiket végre maradéktalanul boldogok, és a jogi lépéseket tervezgetik a kórház ellen.

Ritkaság, mégis előfordul

Szerencsére az ilyen és ehhez hasonló esetek nagyon ritkák. Legutóbb 2011-ben egy orosz család esetében derült ki, hogy a kórház, ahol az asszony szült elcserélte az újszülöttet. Ez a család azonban nem volt olyan szerencsés, mint az argentinok: itt 12 évvel később derült csak ki a tévedés egy DNS-vizsgálat után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik