Élet-Stílus

Az ismert katona sírja

Eltávolítatta a temető vezetése a halott katona SpongyaBob-sírkövét

Az iraki háborús veterán Kimberly Walker kapitány, imádta SpongyaBobot. Szülei és ikertestvére ezért úgy döntöttek, hogy a 28 évesen meggyilkolt lánynak egy különleges formájú sírkövet állítanak emlékül: a kétméteres emlékművön a rajzfilmfigura katonai egyenruhában, Walker rangjelzéseit viselve látható.

De egy nap sem telt el az után, hogy a család, cincinnati Spring Grove temetőben felállítatta a sírkövet, a temetőigazgató Gary Freytag felhívta őket és közölte: sajnálja, de a sírkövek (a család kettőt állított fel, hogy így is kifejezzék az elhunyt és a még élő, szintén a seregben szolgáló ikertestvére Kara összetartozását) nem illeszkednek a történelmi temető összképébe, így eltávolítatta őket. A család megdöbbent, hiszen a temető egy alkalmazottja korábban áldását adta a rendhagyó emlékkövek felállítására, de az elöljáró hajthatatlan maradt. Azt azonban megígérte, hogy intézménye megtéríti a családnak az összesen 26 ezer dolláros (több mint öt és félmillió forint)kárt, és hajlandó állni az új, megfelelő sírkövek állítását is. A család szerint ezzel nem teszi jóvá a bennük okozott törést, gyászuk otromba felkavarását.

„Nagyon frusztráló érzés, hogy a temető, amelyben megbíztál, hogy befogad majd téged és a családodat, a legnehezebb időben egyszerűen leromboltatja ami a tiéd, csak mert nem tetszik neki„ – nyilatkozta az AP hírügynökségnek a Kara Walker. Majd elmondta, hogy nem kevesebb, mint 29 ezer dollárt (több, mint 6 millió forint)fizettek a temetőnek a sírhelyekért és nem szeretnének semmi mást, mint megkapni azt ami a pénzükért jár, és megvalósítani azt amit a testvére szeretne.

Kimberly Walker két éven át szolgált Irakban egy légi-utánpótlás zászlóaljnál. Az összevert, megfojtott nő holttestére idén, Valentin napon találtak rá egy coloradoi hotelszobában. Meggyilkolásával a közelben állomásozó, őrmesteri rangban szolgáló egykori szerelmét vádolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik