Élet-Stílus

Száraz, viszkető bőr, vöröslő végtagok… ismerős?

Kipróbáltunk jó néhány testápolót a közeledő hidegre tekintettel. Lássuk, melyek lettek azok, amiket mindenképpen érdemes megemlíteni.

1. Helia-D krémes hidratáló testápoló

Ahogy azt már a márkától megszokhattuk, ismét egy jó minőségű, hasznos összetevőkből összeállított testápolóról beszélhetünk, ez a termék ugyanis napraforgószár-kivonattal, és avokádó olajjal dúsított, mindkettő nedvességmegkötő hatásáról ismert, ezen kívül a jótékony shea vajat is tartalmazza, mely E és F vitaminban gazdag. A krém egyébként könnyen kenhető, gyorsan felszívódó testápoló, ami azért is meglepő, mert általában száraz bőrre inkább a sűrű és masszívabb krémeket szoktuk meg. Az illata pedig egészen egyedi, nem találkoztunk még hasonlóval, finoman, de egész nap érezhető. A hidratáló hatásra pedig adunk egy nagy ötöst, reggel bekentük magunkat és még este is puha és selymes volt tőle a bőrünk.

Létezik ennek a krémnek egyébként egy testvére is, melyet extra száraz bőrre ajánlanak, más összetevőkkel rendelkezik a krém, de illatban és állagban nincs különbség. Az argán olajat és a jótékony homoktövist használták fel, ez utóbbinak különösen örültünk, az egyik leghasznosabb növényhez van szerencsénk. A homoktövis gyulladáscsökkentő hatása jól jöhet akkor, ha a szabadban töltjük az időnket és röpködnek a mínuszok, mindenki tudja, milyen az, amikor vörös és fájdalmas bőrrel érünk haza. Mindkét termék parabénmentes, sokszor leírtuk már, de ennek köszönhetően az érzékenyebb bőrűek is bátran használhatják.

2. Himalaya Herbals Kakaóvajas Intenzív hidratáló testápoló száraz bőrre

Kifejezetten szerettük, a kakaóvajas termékekkel nagyon nem lehet mellélőni, egyrészt az illatuk zseniális, másrészt ez az egyik olyan zsiradék, mely azonnal felszívódik a bőrön, ami nem hátrány egy testápolónál. Szinte azonnal lehet is öltözni a krémezés után, nem kell hosszú perceket várni, mire felszívódik. A termék búzacsíraolajban is gazdag, mely bőrünk rugalmasságáért felel. Olivaolajat és szőlőmagolajat is tartalmaz, ezek az összetevők mind-mind a bőr regenerációjában segítenek.

Mi is kipróbáltuk, a krém könnyen kenhető és tényleg gyorsan beszívódik, szépen hidratálta bőrünket. Az ár-érték arányt pedig érdemes még megemlíteni, ezért az árért tényleg egy nagyon kellemes, jó terméket kapunk. Aki viszont ezt az intenzív illatot parfüm mellé nem szeretné használni, a márkának vannak ennél sokkal visszafogottabb illatai is.

3. Himalaya Herbals Tápláló bőrápoló krém

Egy helyes kis tégellyel van dolgunk, ezt bátran magunkkal is vihetjük, mi nem csak testápolóként, de arc,- és kézkrémként is használtuk. Aloe vera, földicseresznye és a kelet-indiai kinofa védi a bőrt a szennyeződésektől és a szárazságtól. Állagában már egy jóval sűrűbb és lassabban felszívódó krémről beszélünk, viszont pont ezért elég belőle egy jóval kevesebb adag is, viszont a jó hír, hogy ennek ellenére csöppet sem volt ragacsos érzetünk. Az illatáról viszont érdemes írni, mert enyhén parfümös, nem az a megszokott krém illat, így aki szereti, ha némi kis illat is körbelengi, az feltétlenül próbálja ki.

4. Eveline Spa Professional testvaj mangó

A végére hagytuk, viszont nekünk ez a testvaj lett az abszolút győztes. Azóta is használjuk, és komolyan, egy élmény. Bár testvajként tartjuk számon, inkább hasonlítható egy sűrűbb testápolóra, ami előny, könnyebben kenhetjük fel. A hatás viszont levett a lábunkról, reggel bekentük magunkat vele, és az esti fürdéskor még mindig éreztük a hatást, sőt az illatot is, amiért külön hála, valami zseniális.

A testvaj mangó kivonatot, shea vajat, kókusz olajat, E vitamint és a mostanában nagyon népszerű Hyaluronsavat is tartalmazza. Ezekkel az összetevőkkel bőrünk rugalmas és hidratált lett, és meglepően hosszú ideig tartott ez a hatás. Imádtuk, hogy egész nap éreztük magunkon ezt az illatot, jól el van találva, csillagos ötös!

Ezek voltak tehát azok a testápolók, melyeket bátran ajánlunk, mindegyik minőségi, és kellően hatékony volt, kedvencek lettek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik