Élet-Stílus

Anyának elég idős, az abortuszhoz viszont fiatal

A 16 éves lány a bíróság szerint nem elég érett ahhoz, hogy egy másik életről döntsön.

A 16 éves, csak „Anonymous 5” néven emlegetett nebraskai lány a közelmúltban azzal a kéréssel kereste meg a bíróságot, hogy engedélyezzék neki, hogy szülői beleegyezés nélkül is elvégeztethesse az abortuszt. Nem azért, mert a hátuk mögött szeretne cselekedni, hanem mert nincs olyan felnőtt hozzátartozója, aki ilyen engedélyt adhatna neki.

Ha még többet olvasna abortusztémában, ezeket a cikkeket ajánljuk:

A lány ugyanis két éve már nem a vér szerinti szüleivel él, akiktől a hatóságok fizikai bántalmazás miatt vették el, hanem gyámszüleivel. Utóbbiak a lány állítása szerint mélyen vallásosak, így tőlük akkor se kapna engedélyt, ha a szülők amúgy egyetértenének a döntésével. A bíróság, amiben Anonymous 5 egyedül reménykedhetett, viszont elutasította a kérelmét arra hivatkozva, hogy nem elég érett, hogy egy ilyen döntést meghozzon.

A nebraskai Slate szerint mindezt annak ellenére jelentették ki, hogy a bíróság maga is elismerte, a lány kérelmében az érettség jeleit mutatta, amikor arra hivatkozva kérte az abortuszt, hogy az anyagi helyzete nem elég stabil egy gyermek felneveléséhez, illetve hogy fél, nem lehet olyan anya, amilyen szeretne lenni.

Az ügyben megszólalt a lány jogi képviselője, Catherine Mahern is, aki elmondta, ügyfele a tárgyalás idején 10 hetes terhes volt. Hozzátette, egy nebraskai kiskorúnak a bíróság mellett több lehetősége van arra, hogy abortuszt végeztethessen szülői hozzájárulás nélkül is. Többek között például az is, hogy elmegy egy másik államba.

Önök szerint egy 16 éves lány elég idős, hogy meghozzon egy ilyen döntést? Írják meg a véleményüket kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik