Élet-Stílus

Így segíthet a segítőkutyával élőknek

Már néhány kattintással megkönnyítheti az életüket.

 

A segítőkutyák csodálatosak, íme a bizonyíték:

Magyarországon ma mindössze 91 olyan, tanúsítvánnyal rendelkező segítőkutya él, aki kifejezetten mozgáskorlátozottakat, látás- és hallássérülteket, epilepsziával-, illetve súlyos fogyatékossággal élőket segítenek saját kutyaként. Gazdáik szerencsések, hiszen van egy négylábú segítőjük, ám ez komoly anyagi terheket ró rájuk: fizetniük kell az állatorvosi költségeket és a kutyájuk élelmezését is, ami sokuk számára nagyon megterhelő.

A segítőkutyák mellett az ország speciális nevelési igényű oktatási intézményeiben egyébként közel kétszáz terápiás kutya is dolgozik gazdijával, vagy trénerével, hogy így motiválják egy-egy feladat elvégzésére a sérülteket.

Az Elveszett Állatok Alapítvány Vizsla Fajtamentő Csoportja, a Vizslamentés – a felhíváshoz csatlakozott támogatóknak köszönhetően – öt segítőkutyás gazdának tudja megkönnyíteni az életét azzal, hogy egy évig biztosítja a kutyatápot, az ingyenes állatorvosi ellátást és az eb rehabilitációját egy kutyauszodában.

Hogy hogyan segíthet? Ha ismer segítőkutyával élőket, ossza meg a történetüket a Vizslamentéssel!A leveleket az info@vizslamentes.hu-ra várják!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik