Élet-Stílus

Így küzdheti le a gyomorégést

hasfajas(960x640)(1).jpg (hasfájás, )
hasfajas(960x640)(1).jpg (hasfájás, )

Meglepően egyszerűen megszabadulhat a ma már népbetegségnek számító betegségtől.

Kényelmetlen érzés fogja el, ha étteremben eszik? Égő érzés támad a mellkasában és a torkában? Ismerősek ezek a mondatok, ugye? Szinte nap mint nap találkozhatunk velük a különböző televízióreklámokban, ami akár utalhat is a reflux és a gyomorégés gyakori voltára a magyar lakosság körében. Azonban a gyors megnyugvást ígérő termékek helyett vizsgáljuk inkább alaposan át étrendünket és életmódunkat, hiszen elképzelhető, hogy ott rejlik a hiba.

Mi okozhatja a problémát?

Ha valóban szeretnénk problémánk gyökerének utánajárni, fontos, hogy megismerjük, mely ételek elfogyasztása után jelentkezik a gyomorégés. Ehhez a legtanácsosabb egy táplálkozási naplót vezetni, így könnyen visszakövethető étrendünk. Általánosságban elmondható, hogy a rendszertelen étkezés, valamint a nehéz, zsíros ételek fogyasztása könnyen előidézheti a problémát, akárcsak a fűszeres ételek, a kávé, az alkohol, a csokoládé, a borsmenta, a szénsavas üdítők és a savas élelmiszerek, mint például a paradicsom fogyasztása. A vörös hús, a teljes zsírtartalmú tejtermékek és az olajban sült falatok szintén bűnösök, mivel lelassítják az emésztési folyamatot.

Így győzheti le

Talán a legfontosabb tanács az, hogy mindenképpen szánjunk időt arra, hogy élvezzük az ételeket. Együnk naponta többször, kisebb fogásokat és harapnivalókat. Ha szeretné tudni, milyen ételeket érdemes kerülnie, olvassa el a Házipatika oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik