Élet-Stílus

Pénzért hazudta rákosnak gyerekét

Az anya lebukott. Most vizsgálják, hogy mentálisan sérült vagy simán szívtelen.

A hírek szerint a 31 éves ohiói anyuka először leborotválta négyéves fia, JJ fejét, majd gyógyszerekkel kezdte tömni, hogy betegnek tűnjön. A környékkel, sőt a gyerekkel magával is elhitette, hogy halálos agydaganatban szenved és meg fog halni.

Az apa, aki egy ideje már külön élt a családtól és csak hétvégén találkozott fiával, azt nyilatkozta:

„…amikor először hallottam JJ betegségéről, valami azt súgta, nem igaz. Ám a hétvégi láthatásokon egyre gyakrabban jelent meg gyógyszerekkel, és akkor azt mondtam magamnak: semmi kétség, a gyerek beteg.”

Emily Creno-King, az anya csak ezután lendült bele igazán: létrehozott egy Facebook-csoportot, ahol jószívű, segítő szándékú emberektől kért támogatást a gyerek kezeléséhez. Ha minden igaz 50 ezer dollárt kalapozott össze, amit – miután lebukott – most visszakövetelnek tőle.

A nő jelenleg orvosi megfigyelés alatt áll: a szakemberek azt próbálják kideríteni, hogy Münchhausen-szindrómája van-e, vagy egyszerűen tényleg ilyen szívtelen.

De ha még csak ez lenne az egyetlen ilyen eset… A Jezebel című online portál gyűjtése szerint az elmúlt években sajnos egyre több ilyen esetre kerül sor. Ezeknek a „szülőknek” a nagy része hasonlóan Emilyhez a pénz miatt hazudta betegnek gyerekét, olyan nevetséges okokból, mint hogy találkozhassanak a kedvenc hokijátékosukkal vagy hogy legyen miből autókázniuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik