Élet-Stílus

Visszament 1986-ba egy kanadai család

Se internet, se mobil, se CD. És boldogok.

Nem tudta rávenni 5 éves gyerekét arra, hogy az iPad helyett az udvaron játsszon, ezért úgy döntött, egész családját visszautaztatja az időben egy évre. Egész pontosan 1986-ba, az évbe, amikor ő volt 5 éves.

Blair McMillan barátnője nem tagadja, amikor először hallott az ötletről azt hitte, barátja megőrült. Próbálta lebeszélni, ám a férfi annyira elhatározott volt, hogy hamarosan már költöztek is. A gyerekkori házba, távol a modern technika vívmányaitól: se internet, se mobil, se GPS, még a CD- és DVD-lejátszó is hiányzik, a tévében pedig kizárólag azok a műsorok mennek, amik annak idején.

A visszavonulás persze nem ment egyszerűen: a férj elmondja, bár már 4 hónapja nincs mobilja, mégis úgy érzi néha, hogy rezeg a zsebében, sőt, néha meg merne esküdni arra is, hogy a mobilja csörgését hallja. További gond, hogy a „visszamaradott” kommunikációs módszerek miatt – személyes találkozó, vonalas telefon – Blair üzletfelei elpártoltak tőle. Most önéletrajzokat ír – kézzel – és ezekkel próbál munkát keresni. Mint mondja, ha kell, személyesen viszi be a HR-esnek a papírjait.

Ezt leszámítva a család boldog. Azt mondják több idejük van egymásra, többet beszélgetnek és megtanulták becsülni a régi dolgokat. Épp ezért, míg le nem telik az egy év, egyelőre maradnak 1986-ban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik