Élet-Stílus

A harangszó tette tönkre a házasságát

harang (harang, )
harang (harang, )

Heti 700 harangozás úgy tűnik, igencsak megnehezíti a házaséletet.

A Rhode Island-i, Narragansettben élő John Devaney állítja, tönkretette a rendszeres harangszó a házasságát. A 64 éves amerikai férfi bírósághoz fordult, és azt kérte, hogy mérsékeljék a Szent Tamás katolikus templomban a harangozást, amelynek a száma hetente 700 alkalomra, évente pedig 36 ezer alkalomra rúg. A harangot ugyanis hétfőtől szombatig 8.45-kor, délben, este 6-kor, vasárnap pedig még kora reggel (7.45-kor) is rendszeresen verik, sőt esküvők és temetések idején többször is.

“Összeomlott az életem” – panaszkodott a Devaney. A folyamatos harangozás ugyanis az eredményezte, hogy a férfi életében állandósult a rosszkedv, a stressz és a nejével való veszekedés. Ez pedig betett a házasságuknak.

Amikor a feleségével együtt megvették a házat, a templom harangja még nem működött. Hat évvel később azonban a templom vezetése felújíttatta a harangot, és azóta elektronikusan működik.

Az egyházmegye vezetése azonban állítja, csak rövideket ver a harang, mindössze pár percig tart, és a helyi egyházi közösségből többen is odavannak érte. „Joguk van nekik ehhez” – jelentették ki az egyházmegyénél, véget vetve a vitás esetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik