Élet-Stílus

Ezért hűtlenebbek a férfiak

Van képességük arra, hogy legyőzzék a kísértést. A nemi vágy azonban ennél is erősebb...

Kíváncsiak, mire alapul ez a kijelentés? Nos, a Personality and Social Psychology Bulletin legújabb számában megjelent friss tanulmányra, ami Texasban készült 218, átlagosan 32 éves felnőtt részvételével. Ami a nemek arányát illeti, a vizsgálatban 70 férfi és 148 nő vett részt.

Az A&M Egyetem kutatói kétféle vizsgálatnak vetették alá az önkénteseket, melynek végén kiderült, a férfiak nagyobb valószínűséggel adták meg magukat a szexuális kísértésnek, mint a nők. A jelenséget a kutatók nem azzal magyarázták, hogy a férfiak kevesebb szándékos kontrollt fejtenek ki, hanem azzal, hogy erősebb szexuális impulzusok érik őket, mint a nőket.

Ha kíváncsiak, milyen vizsgálatok juthatnak ilyen eredményre, kattintson ide.

Az “erősebb nemi vágy” akkor elméletileg magyarázza azt is, hogy egy családapa, aki saját bevallása szerint szereti a feleségét és a gyermekeit, hogy kerülhet egy ágyba kolléganőjével egy céges csapatépítés végén. A férfi vallomására az Ursula blogon találtunk:

“Lehet, hogy hülye kifogás, de derekasan küzdöttem Kitti ellen. Mindig nemet mondtam, ha kávézni hívott, igyekeztem nem azzal a társasággal ebédelni menni, amelyikkel ő, és nem maradtam ott az irodában, amikor ő túlórázott. De persze a csapatépítő tréninget nem hagyhattam ki, és bevallom, örültem is, hogy majd két éjszakát alhatok egyedül egy szobában. Hát, nem egyedül aludtam, legalábbis a második este nem. Nem részletezem. Igen, ittam, igen, részeg voltam, és igen, iszonyú jó volt. Sajnos, nagyon beindított aznap este.”

A szóban forgó családapa a történtek után összetört. Mint kiderült a viszonyt nem szeretné folytatni, ám most nem tudja, mit tegyen: mondja-e el a feleségének a botlást, vagy sem. Ha kíváncsi a teljes történetre, vagy szeretne tanácsot adni, kattintson az Ursula blogra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik