Élet-Stílus

Elütött állatokból készít ételt

Egyszer még egy labradort is megevett.

Különc egy „szakács” a 73 éves Arthur Boyt! A brit férfi immár 50 éve az utakon elcsapott állatok húsából készíti el a napi étkeit. Így borz, róka, galamb, menyét, mókus, mezei nyúl, veréb, szarvas, sündisznó is került már a tányérjára. Sőt egyszer még egy elütött labrador kutyából is pompás lakomát csapott. Az idős férfi neje, az 59 éves Sue azonban korántsem osztozik a férfi ízlésében, ő inkább a vegetáriánus fogásokat részesíti előnyben.

A cornwalli Davidstow-ban élő Boyt szlogenje: csak semmi pazarlás! Ezt be is tartja, így a hűtője folyamatosan dugig van az utakon elütött állatok tetemeivel. Ráadásul abban bízik, hogy idővel egyre többen kapnak rá arra, hogy ételt készítsenek az elcsapott állatokból. Különösen a borz húsáért van oda, melyből – mint állítja – kitűnő ételeket főz.

Azt pedig egyáltalán nem érti, hogy miért kell egészséges állatokat leölni, miközben az utak mentén ott hevernek az elütött állatok, s szerinte őket kellene első körben elfogyasztani. „Az emberek örülnek, ha megehetik a fáról leesett almát. Mi a különbség?!” – teszi fel a költői kérdést. „Már 55 évek eszek borzhúst, és soha nem kaptam tuberkulózist. Az a titka az elkészítésének, hogy sokáig kell főzni a húsát, az ugyanis elpusztít minden baktériumot” – jegyezte meg.

Boyt „hobbija” egyénként még tinikorában kezdődött, amikor is egy elhullott fácánt talált egy parkban. „Hazavittem, és megkértem az anyámat, hogy főzze meg. Isteni volt!” – emlékezett vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik