Élet-Stílus

Jót tesz a málnaevés a spermának

mána (málna)
mána (málna)

Befolyásolja a férfi nemzőképességet.

Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánst a málna, azaz megvédi a hímivarsejtet az oxidatív stressztől, megnövelve az esélyt az utódnemzésre – derített fényt egy friss amerikai kutatás. Amennyiben tehát a férfiak rendszeresen fogyasztják a bogyós gyümölcsöt, javul a nemzőképességük.

A málnában lévő jelentős C-vitamin tartalom ugyanis támogatja a férfi nemzőképességet, a magnézium pedig a tesztoszterontermelést segíti elő. Sőt a málnaevés a nőknek is javasolt, csökkenti a vetélés előfordulásának a kockázatát. Mint az amerikai kísérletből kiderül, a bogyós gyümölcs legalább 20 százalékkal növeli meg a nemzőképességet. „A málna tökéletes nassolnivaló azoknak a pároknak, akik gyereket szeretnének” – hangsúlyozzák a kutatók.

Ráadásul ha nem éppen a családalapítás a cél, hanem a forróbb szexuális élet, akkor is nyugodtan majszolhatjuk a málnát. A bogyós gyümölcs ugyanis potencianövelőnek is beillik, mivel felturbózza a „szexhormonokat”. Az pedig csak hab a tortán, hogy az egészséges testsúlyról is gondoskodik, ugyanis csekély kalóriát tartalmaz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik